Göra hemsida med WordPress

Dela

Om du ska göra en hemsida och aldrig har gjort det tidigare kan vi varmt rekommendera att du använder dig av publiceringsverktyget WordPress. Från början var WordPress i första hand ett bloggverktyg men idag kan du skapa helt fantastiska hemsidor med WordPress. Det finns flera fördelar med att använda WordPress: det är mycket enkelt att komma igång, det är lätt att lära sig, lätt att jobba med och det är enkelt att anpassa sin hemsida med WordPress.

Kom igång med WordPress

1. Ladda ner WordPress. Om du använder dig av ett webbhotell är det möjligt att du kan installera WordPress direkt på webbhotellet via din kontrollpanel, annars laddar du enkelt ner WordPress på WordPress.org och installerar programmet via ftp. Detaljerad beskrivning om hur du gör detta finns på WordPress hemsida.

2. Anpassa din hemsida. När du har installerat WordPress börjar du med att logga in så att du kommer åt WordPress kontrollpanel. Det första man brukar göra där är att välja ett snyggt tema som man tycker passar. Detta tema kan alltid anpassas och ligger som grund för din hemsidas utseende. Du kan själv välja hur många kolumner du ska ha, vilken bakgrund du vill använda dig av, välja sidhuvud och så vidare. Om du är nybörjare kan du alltid testa teman som Graphene eller Mantra som är extremt anpassningsbara utan att du behöver besitta några speciella kunskaper.

3. Installera nyttiga tillägg. När du har fått stil på din hemsida bör du installera några bra tillägg som förbättrar den. Det finns tusentals tillägg att välja på. Det finns till exempel tillägg som gör att din hemsida laddas snabbare, tillägg som för statistik över dina besökare och tillägg som översätter din sida till flera språk. Det viktigaste tilläggen för dig som vill att din sida ska hamna högt upp på sökmotorerna (som till exempel Google) är SEO-tilläggen. SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och dessa tillägg gör att du kan anpassa din hemsida så att den blir mer sökmotorvänlig. Två av de vanligaste tilläggen för SEO är All in Seo Pack och SEO Ultimate.

4. Fyll din hemsida med innehåll. När du har lagt grunden för din hemsida är det bara att börja skriva, fylla på med bilder eller vad du nu vill göra med din hemsida. Det här är naturligtvis den viktigaste och roligaste biten när man ska göra hemsida. Lycka till!