Marknadsför din hemsida

Dela

När du har en hemsida vill du förmodligen få så många besökare som möjligt, oavsett om du tjänar pengar på din hemsida eller inte. Därför ska vi på görahemsida.com ge dig några tips på hur du kan få fler besökare till din hemsida.

Så får du fler besökare till hemsidan

1. Bra texter. Texten är viktigast för de flesta hemsidor. Bra texter gör att dina besökare stannar kvar och återkommer och kanske även tipsar sina vänner om din hemsida, men texten är också viktig för sökmotorerna. Omfattande texter som innehåller relevanta sökord och fraser ger din hemsida en bättre rankning på sökmotorer som Google och Bing, vilket gör att din hemsida hittas av fler potentiella besökare.

2. Uppdatera hemsidan regelbundet. Både sökmotorer och besökare gillar hemsidor som uppdateras ofta. Det kan göra att du får en högre placering i sökresultaten och att du behåller de besökare som redan har hittat din hemsida.

3. Tipsa om din hemsida. Sprid budskapet om din hemsida på Facebook, Twitter och i andra relevanta forum.

4. Länkbyte. Om det är många som länkar till din hemsida rankar du också högre hos sökmotorerna. Du kan även själv påverka antalet inlänkar genom att byta länkar, det vill säga om du lovar att länka till andras hemsidor länkar dessa hemsidor tillbaka till din hemsida. Det är bara att kontakta andra webbmasters och diskutera länkbyte.

5. Använd Google AdWords. Om du tar hjälp av Googles annonssystem AdWords kommer din hemsida synas som en länkannons när folk söker på sökord som är relevanta för din hemsida. Det kostar en slant, men det kan det vara värt. Om du har en hemsida med affiliateannonser bör du emellertid inte använda dig av AdWords eftersom dina annonsörer förmodligen inte kommer att tillåta det.

6. Skapa bloggar med länkar. Du kan även skapa några små bloggar som du länkar från till din hemsida. Det gör att dina bloggbesökare hittar din hemsida och att sökmotorerna kommer att ranka din hemsida högre.