Tjäna pengar på din hemsida

Dela

Det finns de som tjänar lite extrapengar på sina hemsidor och det finns de som till och med försörjer sig på sina hemsidor. Så om du har en hemsida är det aldrig fel att tjäna lite pengar på den även om det inte är huvudsyftet med din sajt. Det finns många sätt att tjäna pengar på sin hemsida och det är faktiskt inte alls så komplicerat som många tror. Därför ska vi här på görahemsida.com presentera två smarta sätt som gör att du enkelt kan tjäna pengar på din hemsida.

Tjäna pengar med AdSense

Det kanske allra enklaste sättet att tjäna pengar på sin hemsida är att gå med i Googles annonssystem AdSense. Allt du behöver göra är att skaffa ett Googlekonto (om du inte redan har ett) och registrerar dig genom att fylla i dina personuppgifter och registrera din hemsida. Sedan är det bara hämta de annonslänkar du vill ha som du sedan lägger upp på din sajt. När det är gjort får du betalt varje gång någon klickar på annonserna och du kan på ditt AdSense-konto se hur mycket du har tjänat. Det här är ett enkelt sätt att tjäna pengar, men ger inga större summor pengar om du inte har många hemsidor.

Tjäna pengar som Affiliate

Om du vill ha möjlighet att tjäna ännu mer pengar på din hemsida ska du bli affiliate. När du annonserar via ett affiliatenätverk kan du få en viss procent på de produkter som folk köper i butiken efter att de har klickat på dina annonser. Det kan handla om alltifrån någon enstaka procent upp till 20 % av varans försäljningsvärde. Det här kan ge dig mycket pengar om folk handlar för fullt efter att de har klickat på dina annonser.

Om du vill bli affiliate registrerar du dig i ett affiliatenätverk och där hittar du en massa företag som vill ha sina annonser på andras hemsidor. Välj ut de annonsörer som säljer produkter som är relaterade till din hemsida och klicka på ”ansök”. När du har fått ett positivt svar på din ansökan väljer du ut vilken sorts annonser du vill ha på din hemsida och lägger upp dem.