Fördelar med WordPress

Dela

Det är viktigt att ha ett ansikte utåt i form av en hemsida när man driver företag. Det gäller att ha en stark presentation för att sticka ut bland konkurrenterna. Många företag väljer WordPress som publiceringsverktyg, vilket är gratis att ladda och ner och enkelt att förstå och navigera. Ditt företag bör ha ett konto hos ett webbhotell och ett domännamn anslutet. Filerna för WordPress packas sedan upp och laddas upp till domänen för att installeras.

Det är en relativt okomplicerad process och kan redas ut av i princip vem som helst som har någorlunda erfarenhet ett FTP-program. Vilka är då fördelarna med just WordPress? Det ska vi gå in närmare på nedan.

Flexibelt och användarvänligt

WordPress levereras med ett grundutseende men genom att välja olika teman kan ditt företags webbplats få olika utseenden. Att byta till dessa teman kräver enbart grundläggande kunskaper. Den som önskar en helt unik design har dessutom möjlighet att koda själv. Faktum är att WordPress tillhandahåller diverse databaser och gör att det blir möjligt att uppdatera oerhört enkelt. Många slipper gärna programmera dessa databaser själv eller uppdatera kod i html-dokument.

Med WordPress blir allting väldigt användarvänligt och enkelt att administrera. WordPress är snabba med att släppa nya uppdateringar, vilket medför en mycket hög säkerhet. Det är en av fördelarna med webbmjukvaror och för projekt som utvecklas med öppen källkod. Det kostar heller ingenting när mjukvaran uppdateras till en nyare version.

Passar bra för nybörjare

Att på ett enkelt sätt kunna bygga upp webbsidans struktur och lägga in innehåll samt konfigurera WordPress med plugins och slippa onödigt krångel är det många som drömmer om. Utseendet på administrationsdelen är konstruerad för att vara användarvänligt och i princip alla klarar av att uppdatera sin webbsida. Användartalet och marknadsandelen av WordPress fortsätter att öka samtidigt som organisationen och processen för att vidareutveckla plattformen förbättras.

WordPress och sökmotoroptimering

Alla som driver företag vet hur viktigt det är med marknadsföring. Vad gäller marknadsföring på webben så räcker det dessvärre inte med att enbart ha en hemsida. Det är ingen vits med en hemsida om inga besökare hittar dit. Idag är sökmotoroptimering nödvändigt för att nå framgångar i sökmotorerna. Sökmotoroptimering kan vara en aning avancerat för den som inte är insatt, men genom olika plugins till WordPress är det möjligt att erhålla bra verktyg för sökmotoroptimering. Dessa brukar vara relativt enkla att förstå och brukar meddela till vilken grad exempelvis ett blogginlägg är optimerat.

WordPress är riktigt bra vad beträffar sökmotoroptimering och har även omnämnts av Google som ett bra och sökmotorvänligt verktyg. Därtill värdesätter Google plattformer som är användarvänliga på flera enheter. Med WordPress kommer din hemsida vara användarvänlig bland annat på datorn, mobilen och surfplattan.

Olika behörigheter

WordPress är ett framgångsrikt verktyg på grund av dess flexibilitet och att plattformen är utbyggnadsbar. Det är en uppsjö av företag som använder WordPress och skulle kunskaperna inte räcka till inom företaget eller att mer avancerad hemsida eftertraktas så är det alltid möjligt att anlita extern hjälp för administrering av WordPress-sidan. Via WordPress kan man tilldela olika behörigheter till ett stort antal behörigheter. Till exempel kanske inte alla inom ett företag har behörighet att göra blogginlägg på hemsidan.